//

Патріарх маронітів відвідав єпархію Покрови Пресвятої Богородиці УГКЦ в Аргентині

24 квітня єпархію Покрови Пресвятої Богородиці УГКЦ в Аргентині відвідав Блаженніший Бешара Бутрос Раї, Патріарх Маронітської Східної Католицької Церкви.

 

О 10-й годині ранку за місцевим часом до катедрального собору Покрови Пресвятої Богородиці УГКЦ в Буенос-Айресі прибула делегація Маронітської Католицької Церкви на чолі з Патріархом.

 

Блаженнішого Бешару Бутроса Раї супроводжували: владика Шарбель Мергі, Єпарх маронітів в Аргентині, владика Нассер Гемаєл, Єпарх для маронітів-католиків у Франції, священики, а також журналісти католицького телебачення в Лівані.

 

При дверях храму гостей зустрів владика Даниїл (Козлінський), Апостольський адміністратор для українців-греко-католиків в Аргентині із духовенством єпархії. У вітальному слові єпископ наголосив на важливості цієї зустрічі, бо «вона має братній характер, пов'язаний із сестрицтвом двох Церков».

 

«Для нас велика честь і радість сьогодні вітати Вас у нашій єпархії. Ваш візит ще більше зміцнює наше братерство та поглиблює наш зв'язок із Церквою-сестрою, тому що в нас те саме коріння, яке бере свій початок на Сході. У нас подібна історія з католиками-маронітам, вірменами та мелхітами тут, на Аргентинській землі. Усі ми діти або внуки емігрантів, які в пошуках кращої долі покинули свій рідний край. Нас об’єднує одне і те саме – служіння своєму народові», - сказав владика Даниїл.

 

Відтак ієрархи зі священиками заспівали гімни, присвячені Пресвятій Богородиці арабською та українською мовами.

 

Зустріч завершилася трапезою в єпархіальному приміщені, де гості ознайомилися з історією та сучасністю Української єпархії в Аргентині.

 

Повідомив о. Назарій Кащак,
канцлер єпархії
Джерело: http://www.ugcc.org.ua