//

Патріарх Філарет: Церква хоче в ЄС, а не до Митного союзу

Патріарх Української православної церкви Київського патріархату, Патріарх Київський і всія Русі-України Філарет заявив, що українські церкви хочуть, щоб Україна вступила в Європейський союз.

 

Про це він сказав в ході зустрічі президента Віктора Януковича з главами церков і релігійних організацій.

 

«Одні тягнуть до Митного союзу, а інші - в ЄС, тому Україна перебуває в складному становищі. Ми хотіли зробити заяву, щоб Україна вступила в ЄС, і цього хочуть також і церкви. Тому що ми хочемо бути з багатою Європою, а не з ... бідною країною », - підкреслив патріарх.

 

Він також зазначив, що українські церкви повинні мати свого представника в ЄС.

 

«У нас свої інтереси. Коли ми зустрічалися з представником ЄС, то поставили запитання, чому від українських церков немає представника? І він з розумінням поставився до цього нашого  бажання. І він хотів це питання поставити перед керівництвом Європарламенту. Друге питання - висловити становище українських церков щодо ЄС », - сказав Філарет.

 

Глава УПЦ КП також додав, що в Україні міжрелігійні відносини одні з кращих.

 

«Ми ніколи не відчували такої свободи, як зараз. Ми не втручаємося в політику, але й не стоїмо осторонь, так само, як держава не втручається у внутрішнє життя церкви », - сказав Патріарх.

 

Нагадаємо, Всеукраїнській Раді Церков і релігійних організацій довелося скасувати давно заплановану зустріч з високопоставленими чиновниками Євросоюзу заради зустрічі з Януковичем.

 

Джерело: lb.ua