//

Пасторальний Координатор відвідав громаду УГКЦ в центрально-італійському місті Сієна

У неділю, 20 листопада 2011р., з нагоди празника Собору Святого Архистратига Михаїла і інших безплотних сил Пасторальний Координатор о. Марко Ярослав Семеген відвідав громаду УГКЦ в центрально-італійському місті Сієна, очоливши тут святкову Божественну Літургію та Чин водосвяття.

 

При кінці богослужіння о. Координатор спрямував слова вдячності для о. Володимира Фірмана, Економа Тернопільсько-Зборівської єпархії, який перебуваючи у службовій поїздці в Італії, завітав до Сієни на спільну молитву, о. Тарасу Туркоту, капелану спільноти, попереднім душпастирям громади: о. Миколі Джуджару, о. Василю Гушоватому о. Андрію Шиделку, за віддане служіння та жертовну місійну працю, та також парафіянам і прекрасному хору під керівництвом пана Михайла Марущака.

 

Після Літургії відбулась робоча зустріч з директором єпархіальної фундації «Мігрантес» о. Доріано, якому о. Марко подякував за опіку над українськими іммігрантами та обговорив проблематики та перспективу душпастирства.

 

Опісля парафіяни запросили гостей на святкову трапезу у парафіяльних залах храму парафії святої Петроніли, яка протягом останніх дев’яти років ласкаво надає каплицю Сан Бернардіно для молитви та зустрічі українських вірних. Під час гостини, яка стала нагодою зблизька поспілкуватися з місцевими українцями, о. Марко обмінявся думками з приводу майбутнього нашої еміграції та вислухав турботи, переживання та сподівання.

 

Прес-служба УГКЦ в Італії