//

Пастирські відвідини українських громад північно-східної Італії

Наприкінці місяця лютого протягом п’яти днів (із 24 по 28 лютого 2011 року) преосвященний владика Діонісій (Ляхович), Апостольський Візитатор для українців греко-католиків в Італії та Іспанії перебував із пастирським візитом в українських громадах, що знаходяться на території двох італійських Дієцезій Падови та Кіоджи (Diocesi di Padova, Diocesi di Chioggia) в яких душпастирює о.Андрій Твердохліб, приналежний до Івано-Франківської єпархії УГКЦ.

 

Для наших вірних було великою честю приймати дорогого гостя, який молився разом з нами у ті дні, коли сам особисто святкував п’ятирічний ювілей Єпископської хіротонії, що відбулася 26 лютого 2006 року у м. Прудентополісі (Prudentópolis, Brasile).

 

У п’ятницю вранці, 25 лютого, відбулася зустріч із місцевим Архієпископом Антоніо Маттіадзо (Antonio Mattiazzo). Під час зустрічі владика Діонісій подякував за гостинність та увагу до потреб українських спільнот на території дієцезії Падови, яку надає місцеве італійське духовенство та наголосив на потребу та важливість співпраці поміж українськими та італійськими спільнотами.

 

Також, поміж обома Єпископами заторкувалися питання допомоги у вивченні італійської мови для українських студентів, яких наша Церква щорічно відправляє на навчання до різних закладів на території Італійської Республіки.

 

Окрім того були заторкнуті питання про потреби українських спільнот, які є створені в декількох містах на території місцевої Дієцезії, яка є однією із найбільших в Італії, а також питання організації інших наших спільнот на її території у тих містах, де кількість вірних нашої Церкви є досить значною.

 

На закінчення зустрічі Владика Діонісій запросив Архиєпископа Антоніо відвідати Україну та взяти участь у прощі до Зарваниці.

Прес-служба української громади міста Падова

 

Джерело: www.chiesaucraina.it