//

Пастирське слова архиєпископа Мечислава Мокшицького на Всесвітній День Молитви за Освячення Священників

В Урочистість Пресвятого Серця Ісуса, котра в цьому році випадає 1-ого липня, відзначатимемо Всесвітній День Молитви за Освячення Священиків. Блаженний Папа Йоан Павло ІІ 23 червня 1995 року зініціював відзначання такого дня. Він у листі до священиків на Страсний Четвер в 1995 році написав: «В Апостольській адхортації Pastores dabo vobis я написав: Нова Євангелізація потребує нових проповідників Євангелія, тобто священиків, котрі відчитують своє священство як дорогу до святості. Великий Четвер, провадить нас до початків нашого священства і пригадує нам також про обов’язок прямування до святості, щоб бути слугами святості для людей довірених нашій душпастирській опіці. В світлі цих слів гідної уваги заслуговує пропозиція представлена Конгрегацією до справ Духовенства, щоб в кожній дієцезії відзначати День Молитви за Освячення Священиків з нагоди Урочистості Пресвятого Серця Ісуса».

 

У цю спадщину свого великого Попередника заглиблюється також Святіший Отець Бенедикт XVІ, котрий у своєму навчанні особливо багато місця відводить священству і самим священикам. Завжди акцептує першість молитви над діянням: «Не піддаваймося спокусі поспіху, а час присвячений Господу в тихій, особистій молитві нехай не видається нам змарнованим. Це ж саме тоді дозрівають найкращі плоди душпастирського служіння. Не слід зражатися тим, що молитва вимагає труду, що під час неї виникає враження, що Ісус мовчить. Він мовчить, проте діє».

 

З нагоди 60-тої річниці свячень Святішого Отця Бенедикта XVІ, яку незабаром святкуватимемо (29.06.1951р.), хочу Вас заохотити до особливої молитви в намірах Достойного Ювіляра. Варто в наших парафіяльних та монаших спільнотах продумати та виразити конкретну форму духовної єдності зі Святішим Отцем і усіма священиками. Адорація Пресвятих Дарів у цьому часі та з цієї нагоди, викарбувана в духовності нашої Архідієцезії, може бути чудовою формою підтримки папи, єпископів, пресвітерів та дияконів. Буде вона теж без сумніву нагодою випрошувати святість для тих, котрі підготовлюються до священства.

 

Дорогі у Христі! У Вашій присутності передаю найкращі побажання усім священикам, котрі працюють у нашій Архідієцезії. Ставайтеся що раз то більше схожими до Христа, уважно слухайте Його Слово, контемплюйте Його Обличчя і таким чином ставайте свідками Його живої присутності у Церкві. Усіх Вас огортаю пастирським благословенням: в ім’я Отця і Сина і Святого Духа.

 

Львів, 20 червня 2011 року

Архієпископ Мечислав МОКШИЦЬКИЙ
Митрополит Львівський

Джерело: rkc.lviv.ua