//

Пастирська програма Церкви у В'єтнамі: цивілізація любові і культура життя

Євангелізація, служіння занедбаним суспільством, діалог з прихильниками інших релігій, а також розбудова країни і охорона середовища – це теми пастирського листа єпископату В'єтнаму. Місцеві єпископи опублікували нову церковну пастирську програму. Обширний документ, обсягом понад 30 сторінок, опрацьовано після завершення в листопаді минулого року Зібрання Народу Божого. Зустріч представників католицького духовенства і мирян відбулася тоді в давньому Сайгоні.


У листі в'єтнамські єпископи заохочують прихильників Христа поширювати цивілізацію любові і культури життя. „У контексті сьогоднішнього суспільства католики повинні активно співпрацювати з людьми доброї волі і це є конкретним способом реалізації місії Христа в країні” – зазначено в апостольській програмі. Ця місія повинна здійснюватися більше прикладом, ніж словом, оскільки сучасна людина легше піддається переконанню у Добрій Новині бачивши, ніж слухаючи.


Єпископи відновили заклик до уряду в Ханої, щоб допустив до діяльності Церкви в шкільній справі.


Вірних в'єтнамський єпископат заохочує до солідарності і самопожертви по відношенню до бідних учнів і студентів.


На завершення єпископи зазначають конкретну діяльність католицької організації «Карітас», яка повинна огорнути опікою хворих, недорозвинених, жінок з небажаною вагітністю, сиріт, а також самотніх осіб – сказано в пастирській програмі Церкви В'єтнаму.


За матеріалами Radio Watykańskie