//

Парламентська Асамблея Ради Європи остерігає перед зникненням християн з Близького Сходу як перед катастрофою

„Зникнення християнських спільнот з територій Близького Сходу було б катастрофічним також і для ісламу, оскільки б означало перемогу фундаменталізму” - це слова із прийнятої 27 січня Парламентською Асамблеєю Ради Європи доповіді про насильство проти християн.

 

У доповіді міститься заклик до боротьби з усіма різновидами релігійного фундаменталізму. Це також показує, що маніпулювання вірою з політичних мотивів часто стає джерелом тероризму.

 

Парламентарі Ради Європи рішуче засудили кривавий напад, який відбувся напередодні Нового року у коптській церкві в Олександрії. Єгипетська влада закликала до покарання винних у цьому злочині.

 

У доповіді наголошується, що мирне співіснування різних релігійних спільнот є ознакою демократії і пошанування прав людини. На жаль, з багатьох мусульманських держав продовжують надходити тривожні сигнали з цього питання.

 

У доповіді, яку підготував глава християнських демократів в Асамблеї Л.Волонте, італієць нагадав, що останнім часом нетерпимість і насилля по відношенню до християн різко зросли. На даний час щонайменше 75 відсотків жертв актів насилля на релігійному ґрунті у світі становлять християни.

 

За матеріалами Radio Watykańskie