//

Парафія є найпершою нагодою для євангелізації, - Владика Давид (Мотюк)

Владика Давид (Мотюк), Єпарх Едмонтонський, сказав, що в Українській Греко-Католицькій Церкві, впроваджуватимуть нову стратегію шляхом осягнення живої парафії, оскільки це є внутрішнє життя Церкви, а її ядром – Боже Слово, Літургія, Святі Таїнства, також зміцнення східної духовності та ідентичності.

 

Про це Валика Давид сказав у інтерв’ю журналістам, коментуючи рішення цьогорічного Синоду Єпископів УГКЦ. Владика нагадав, що Синод уже доволі давно працював над стратегією подальшого розвитку УГКЦ, яка сьогодні носить назву «Візія - 2020». Її суть базована на концепції «живої парафії, а жива парафія – місце зустрічі з живим Христом. Парафія є найпершою нагодою для євангелізації, незалежно від того, чи людина прийшла до церкви вперше чи просто бере участь у, скажімо, похороні», – сказав Владика Давид.

 

Єпископ назвав також «новим важливим елементом внутрішнього життя Церкви новий Катехизм УГКЦ».

 

«Наша стратегія передбачає формування вірних на кожному етапі їхнього життя, – зазначає він, – яке побудоване на основі Божого слова».

 

Ще одним елементом, за його словами є «служіння іншим».

 

Пригадуємо, що стратегія розвитку УГКЦ на період до 2020 року була головною темою цьогорічного Синоду, який проходив у Бразилії.

 

Слід також відзначити, що члени Синоду Єпископів, утворили робочу групу для впровадження Стратегії розвитку УГКЦ.

 

 

Джерело: Департамент інформації УГКЦ