//

Папуа-Нова Гвінея: священики близькі до людей, але далекі від політичної боротьби

Священики близькі до людей, але далекі від політичної боротьби. Це підтвердили єпископи Папуа-Нової Гвінеї та Соломонових Островів в посланні, адресованому всім своїм священикам, - як повідомляє інформаційне агентство Fides.


Послання єпископів було складено після того, як деякі з місцевих священиків продемонстрували намір виставити власні кандидатури на політичних виборах цього року.


«Наш обов'язок - проповідувати Добру Новину народові і пасти стадо, яке нам довірив Добрий Пастир», а це несумісне з «заняттям публічної посади, так само як і активна участь в кампанії політичної партії чи окремого кандидата».


У посланні, за підписом президента єпископської конференції Архиєпископа Порт-Моресбі Джона Рібат, підкреслюється незаперечний характер священства, а також  важливість політичної діяльності.


«Доречно, щоб безпосередньо в політику були залучені кваліфіковані католики-миряни», проте «самі священики повинні проголошувати важливі моральні принципи і пояснювати всім соціальну доктрину Католицької Церкви», уникаючи обговорення правильності певного вибору.


«Чудово і благородно, коли священик чує крик бідних і бажає зупинити несправедливість, але добрий пастир вже знає, що завдяки його покликанню до офіційного служіння він володіє моральною владою, що дозволяє зберігати паству в єдності і вносити позитивні зміни в суспільство».


У посланні зазначається, що жоден єпископ, як в Папуа-Новій Гвінеї, так і на Соломонових Островах, ніколи не давав дозволу і не дозволить в майбутньому комусь із священиків входити в політику.

 

За матеріалами radiovaticana.org