//

Папський вівтар на Кубі розмістять поруч з портретом Че Гевари

У Гавані розпочалося будівництво вівтаря, на якому Бенедикт XVI відслужить Літургію наприкінці свого візиту на Кубу.

 

Папа перебуватиме на острові від 26 до 28 березня. Вівтар розмістять біля площі Революції зі знаменитим зображенням Че Гевари, де ще 1998 року відправляв Святу Літургію Папа Іван Павло II.

 

Організація з прав людини інформує про діяльність кубинської влади, яка до візиту Папи намагається дисциплінувати так званих Дам у Білому – родичок політв'язнів та інших жертв режиму, які упродовж багатьох років проводять мирні демонстрації протесту.


Брати Кастро побоюються, що з нагоди візиту Папи Дами в Білому можуть привернути до себе увагу ЗМІ, і зруйнувати всю заплановану пропаганду режиму.

 

Ще не усі в'язні совісті зараз на волі, – підтвердив кардинал Хайме Лукас Ортега-і-Аламіно. В інтерв'ю бразильській щоденній газеті Folha de São Paulo, він підкреслив, що в цій ділянці посередницьку роль Церкви ще не закінчено. Однак вдалося звільнити 130 ув'язнених совісті, – каже Архиєпископ Гавани.


Це люди з непростим досвідом. Деякі з них провели в камері навіть 15 років. Проте вони не тримають образи на своїх кривдників, від яких несправедливо постраждали, – розповідає кубинський кардинал. Він також визнає, що значна частина суспільства не вірить владі. Люди побоюються, що нинішні реформи є просто тактичним прийомом, після якого система повернеться до старої практики.


Однак, на його думку, процес, який ініціювали кубинські комуністи, вже незворотний. На додаток до економічних реформ обов’язково прийдуть політичні зміни, – запевняє кардинал Ортега.

 

За матеріалами: info.wiara.pl