//

Папський церемоніяр про негоду на Дні Молоді в Мадриді

Під час найчисельнішої урочистості цьогорічного Всесвітнього Дня Молоді у Мадриді зірвався буревій з дощем. В цей час завданням папського церемоніяра було подбати про те, щоб Папа не змок. Монс. Гвідо Маріні для агенції Rome Reports розповів про свої враження від цієї події:


«Ми були спокійні, оскільки спокійним був і Папа. Тому не виникало жодного замішання, нашим головним завданням було захистити Святішого Отця від дощу та вітру. Ця подія і досі залишається у наших серцях приємним спогадом.»


Італійський священик розповів також про те, що після того як вщух буревій, він запитав Бенедикта XVI чи той не хотів би піти, а Папа відповів: «Якщо молодь залишається тут, незважаючи на негоду, то як я можу піти?»


«На мою думку, це були особливі сорок хвилин. Той факт, що Папа захотів залишитися, викликало велике співчуття і співпереживання з присутньою молоддю»,– зазначає папський церемоніяр.


Від жовтня 2007 року Монс. Маріні є відповідальним за проведення Літургії папських церемоній. Ця робота вимагає великої відповідальності, враховуючи те, яку важливість приділяє їй Бенедикт XVI, і що за цими Літургіями спостерігає уся Церква.


На думку монсеньйора, Літургія є наріжним каменем віднови Церкви: «Оскільки Літургія приводить нас до серця християнського життя і життя Церкви, літургійна реформа  допомагає переживати Літургію більш свідомо і правдивіше. Результатом релігійної реформи є віднова Церкви.»