//

Папський паланкін? Ні, дякую

Папа страждає на легку дегенерацію суглоба правого бедра і тому вирішив використовувати рухому платформу, якою користовувався Іван Павло II – показує італійський портал Vatican Insider. Згідно цьому джерелу, Папа Римський не хоче, щоб його носили на спеціальному троні.


Портал, заснований газетою "La Stampa", подав, що на своє прохання Папа Римський почав недавно користуватися платформою, на якій стоячи рухається по базиліці св. Петра.

 

В середині жовтня, прес-секретар Ватикану о. Федеріко Ломбарді заявив, що Бенедикт XVI використовуватиме цей пристрій, не маючи для цього жодних медичних вказівок, йдеться виключно про "зниження зусиль" Папи. Те ж саме підтвердив держсекретар Ватикану, кардинал Тарчізіо Бертоне, котрий пояснив, що завдяки цим підмосткам на колесах Бенедикта XVI краще видно.


Незважаючи на ці запевнення, поява платформи викликала стурбованість і призвела до зображення Івана Павла II, котрий важко рухався в кінці життя, на сторінках порталу новин про Ватикан і Церкву. Vatican Insider зазначає, що до цього часу нічого не було відомо про проблеми Папи з рухом, але в серпні телебачення показало, як у Мадриді він ходив з паличкою. Крім того, він користується нею у своїх апартаментах – додає  ватиканський експерт Андреа Торніелі.

 

Він цитує слова одного із співпрацівників Папи Бенедикта, про те що Папа втомлюється під час довгих піших переходів. Тому, пояснив представник папського оточення, завдяки платформі,Папа Бенедикт XVI зможе  відчувати себе більш впевнено і краще керувати своїми силами.

 

У тому ж журналі вказано що коли Папа висловив свою готовність використовувати платформу свого попередника, йому запропонували використання старого престолу, який носили на плечах чоловіки, тобто sedia gestatoria. "Ні, дякую" - відповів Бенедикт XVI.

 

За матеріалами info.wiara.pl