//

Папський делегат з другим візитом до В’єтнаму

Папський делегат у В’єтнамі розпочав другий візит до цієї країни. Архиєпископ Леопольдо Джіреллі, котрий також є апостольським нунцієм в Сінгапурі, де постійно проживає, був у цій комуністичній країні з 18 квітня до 2 травня. В неділю, 5 червня, він знову прибув туди на два тижні – до 18 травня.


До програми другого візиту входить ціла низка зустрічей душпастирського характеру в п’яти єпархіях північної частини В’єтнаму. Ватиканський дипломат перебуватиме в кожній з них по два дні. Першою він відвідав єпархію Бак Нінх, де відправив Службу Божу для близько тисячі молодих організаторів щорічної зустрічі католицької молоді. На цьогорічній зустрічі організатори очікують близько 20 тис. учасників. Архиєпископ зустрівся також із представниками монашества і ознайомився із їх ситуацією та діяльністю.


Офіційні медіа виразили більше зацікавлення зустрічі папського делегата із віце-президентом місцевої влади провінції. Як передає місцеве видання, папський делегат мав виразити задоволення з приводу добрих відносин між Церквою і місцевою державною адміністрацією.


Серед внутрішніх конфліктів у Церкві В’єтнаму є вибір семи отців «патріотів» до парламенту і провінційних рад в голосуванні, яке відбулося у цій країні два тижні тому, 22 травня. Багато представників духовенства та вірних висловлюють своє незгоду з тим, щоб священики працювали у органах комуністичної влади, відповідно до приписів канонічного права.


За матеріалами Radio Watykańskie