//

Папські Ради доєдналися до щорічного кінофестивалю, розважаючи над темою "Кіно і віра"

Офіси Папської Ради з культури і Папської Ради з питань засобів масової комунікації стали сценами сьогоднішнього відкриття прес-конференції 15-го фестивалю Tertio Millennio Film Fest . Його організувала італійська організація Fondazione Ente dello Spettacolo під головуванням Даріо Е.Вігано. Фестиваль пропонує кіно, як "привід задуматися над проблемами і викликами сучасного світу, а також протистояти тим питанням, яких ніхто з нас не може уникнути". Тема цьогорічного фестивалю: "Любов, смерть, чудеса. Феноменологія сучасного суспільства".

 

Секретар Папської Ради у справах ЗМК, монсеньйор Пол Тай, говорить, що однією з основних особливостей цьогорічного фестивалю є дводенна міжнародна конвенція про "Кіно і віру" в Папському Латеранському Університеті 1 і 2 грудня. Він каже: "Ми хотіли подивитися на одну з важливих реалій в житті молодих людей, яким є світ кіно, світ уяви і побачити, як це пов'язано зі світом віри".

 

Конвенція складається з п'яти сесій, і це є можливістю замислитися про віру і те, як її відтворили режисери в суспільстві, яке піддається все більш радикальним перетворенням і секуляризації.

 

Монсеньйор Тай каже, що конвенція не обов'язково хоче подивитися на те, як фільми пов'язані тільки з вірою чи релігією: "Багато що зі світу кіно відкриває світ, відкритий для трансцендентності. Ми хочемо побачити, як покоління дітей, які виросли разом з Гаррі Поттером, Володарем Кілець ..., здатні думати про більш глибокі питання в житті: сенс життя, цінності життя, жертвування, і подивитися, чи зможемо ми використовувати це як засіб, щоб доєднати їх до діалогу розуміння віри, віри християн".

 

За матеріалами: Vatican Radio