//

Папська Рада в справах суспільних комунікацій пояснює тему наступного Всесвітнього дня суспільних комунікацій «Тиша і Слово: шлях євангелізації»

Коментуючи тему майбутнього Всесвітнього дня суспільних комунікацій, Папська Рада в справах суспільних комунікацій звертає увагу на деяке протиріччя, тобто на те, що багатство стимулів сучасного комунікаційного суспільства виводить на перший план цінність, яка здається протилежною до нього, тобто – тишу. І саме тиша є центральною темою відзначення у 2012 році Всесвітнього дня суспільних комунікацій.

 

У повчаннях Папи Бенедикта XVI тиша представлена не лише, як протилежність суспільству, позначеному постійним і невпинним потоком інформації, а радше – як необхідний елемент на шляху до досягнення внутрішньої цілісності, оскільки вона сприяє розрізненню та заглибленню, стаючи першим кроком на дорозі прийняття слова. Отож, немає жодного роздвоєння, а йдеться про дві функції, які, за належної рівноваги, збагачують цінність комунікації та вчиняють її необхідним елементом на служінні новій євангелізації.

 

Комюніке Папської Ради в справах суспільних комунікацій звертає також увагу на те, що обираючи для наступного Всесвітнього дня суспільних комунікацій тему «Тиша і Слово: шлях євангелізації», Святіший Отець бажає узгодити його відзначення з запланованим на жовтень наступного року Синодом Єпископів Католицької Церкви, присвяченим новій євангелізації.

 

 

Джерело: Радіо Ватикан