//

Папська рада у справах мирян: "Питання про Бога сьогодні"

У Ватикані розпочалося пленарне засідання Папської ради у справах мирян під назвою "Питання про Бога сьогодні". Обговорення також торкатиметься характеру сучасної релігійності, як оцінки душпастирства чи одвічного питання відносин між розумом і вірою.


"Як говорити про Бога сьогодні? Аналогічне питання колись поставив Іван Павло II молоді у Нідерландах: «Чи вірите ви в правдивого Ісуса?", – нагадав архиєпископ Перемишля Юзеф Міхалік, який також є учасником засідання. – Тобто: яке ми маємо уявлення про Бога? Чи Він дійсно є твоїм Отцем? Чи Церква є твоїм домом? Чи Бог у сучасному світі є на відповідному місці? Папська рада у справах мирян задає запитання: А чи не пора почати від початку, тобто від Господа Бога? Чи часом не потрібно повернутися до Бога? Це також є прагненням багатьох людей.

 

"У цьому світі релятивізму людина потребує точки опори в будь-якій ситуації, – вважає глава польського єпископату. – А тим часом людина психічно ослаблена, вона не здатна переживати труднощі, а їй говорять, що віртуальний світ є реальним. Це велика облуда, яку ставлять перед людиною. Тому потрібно повернутися до витоків, дозволити людству розвиватися на здоровій основі, творити сучасне людство двадцять першого століття, яке має нас розвивати, а не спричиняти регрес".

 


За матеріалами Radio Watykańskie