//

Папська Рада у справах мирян готується до пленарної сесії

У світі є близько 1,2 мільярдів католиків, більшість з яких становлять миряни, тобто члени Церкви, котрі не отримали свячень і не належать до релігійних згромаджень. То ж якою є роль мирян у щоденному житті? На це питання відповідає Ана Крістіна Вілла Бетанкорт із Папської Ради у справах мирян.


«Дуже часто бачимо такі частини світу чи суспільства, де Церква не є офіційно присутньою, або де ця присутність є слабкою. Але якщо в цьому місці є мирянин, і якщо цей мирянин дійсно йде за своїм християнським покликанням, то ця присутність оживає. Вона стає свідченням Христа і Нової Євангелізації».


Папська Рада у справах мирян, у якій працює пані Ана Крістіна, має багато завдань, як наприклад, стимулювати цілеспрямованість, ідентичність та відповідальність мирян. Тобто, підштовхувати усіх католиків (батьків, професіоналів, політиків і т.д.) до того, щоб вони відігравали активну роль у питаннях їх віри.


«Церква не складається лише зі священиків та єпископів. Деколи смішно чути від охрещеної особи, коли вона каже: «Ах, Церква…» ніби та особа сама не є Її частиною. На мою думку, ситуація зараз стала кращою, але ще потрібно працювати над тим, щоб люди зрозуміли, що Церква складається з усіх нас» - зазначає п. Бетанкорт.


24-26 листопада Папська Рада у справах мирян проведе у Римі пленарну Асамблею, на якій обговорить, як просуватись далі. Одним із основних завдань є відсунути в сторону т.зв. технічну працю і зосередитись на Бозі та Його посланні.


«Коли йдеться про нову євангелізацію, то, мабуть, не слід багато думати про те, що робити: які проекти розробляти чи які технології застосовувати. На мою думку, слід більше зосереджуватись на особистих свідченнях тих людей, яких торкнулась віра і таємниця Христа» - додає п. Ана Крістіна.


Для участі у Пленарній Асамблеї очікують велику кількість осіб, в тому числі і представників мирянських рухів, як Кіко Аргуельо з Неокатехуменального Шляху, Хуліан Карріон зі Спілкування і Визволення та Марія Воче з Руху Фоколярів.


Офіційний сайт Папської ради у справах мирян доступний чотирма мовами.


За матеріалами Romereports.com