//

Папська рада спростовує звинувачення щодо кардинала Равазі

Папська рада з культури опублікувала 24 листопада спростування статті, оприлюдненої в одному з ізраїльських інтернет-ресурсів, у якій голову дикастерії, кардинала Джанфранко Равазі, обвинувачують в антисемітизмі. Рада категорично заявляє, що ватиканський єрарх ніколи не висловлював таких тверджень.

 

Представляючи останню книгу Бенедикта XVI, кардинал Равазі сказав достеменно так: «Цей крик матерів, які в драматичних обставинах втратили своїх дітей, повертається знову і знову упродовж усієї історії, що і відбулося черговий раз в ці дні в секторі Газа».

 

Папська рада з культури звертає увагу, що «співчуття кардинала поширюється на всіх тих, хто живе під хмарами страждання, страху і насильства», і саме тому «він неодноразово висловлював свою солідарність у тому числі з єврейськими жертвами і робить це знову; особливо з тими, хто мав причини до плачу під час останньої хвилі ескалації».

 

У повідомленні також йдеться, що кардинал Равазі «має намір зберегти свій тісний зв'язок з єврейським світом». Як доказ, згадують неодноразові візити єрарха до Ізраїлю, у тому числі в моменти особливого напруження. Кардинал залучений до численних католицько-єврейських ініціатив, підтримує дружні стосунки з єврейськими громадами, особливо в Італії. Крім того, кардинал Равазі постійно молиться за мир і стабільність в регіоні, і, перш за все, за припинення вогню.

 

За матеріалами be.radiovaticana.va