//

Папська Рада боротиметься з християнофобією

«З драматичним зростом християнофобії в Європі боротиметься Папська Рада сприяння новій Євангелізації»- сказав в інтерв’ю для сьогоднішнього видання„L'Osservatore Romano” її глава – архиєпископ Ріно Фізікелла (Rino Fisichella). Для цієї цілі ця дикастерія буде прагнути до визнання очевидної , а не часто спотвореної місії Церкви – підкреслив єрарх.
 

На думку глави Папська Рада сприяння новій євангелізації є «символічним закриттям розпочатої на Другому Ватиканському соборі дороги. В задумі Івана ХХІІІ собор мав промовити про Бога до сучасного світу. Не випадково в промові на його відкритті папа Ронкаллі пригадав, що зміст християнської проповіді ніколи не змінюється. Якщо щось і змінюється – то для того, щоб сучасний світ міг зрозуміти її без жодних недомовок»- стверджує арихиєпископ Фізікелла.
 

Він підкреслює також, що Іван Павло ІІ був не тільки автором поняття «нова євангелізація», але протягом всього свого понтифікату ставив на нову євангелізацію, яка в певних контекстах вже великомасштабно започаткована.
 

Все це, продовжуючи папське навчання, приводить до прямого наслідку, яким є наша дикастерія. Бенедикт XVI заснував її, даючи їй за завдання розгляд та впровадження в життя нової євангелізації, залучаючи до цього єпископат цілого світу» - сказав ватиканський єрарх.
 

Архиєпископ Фізікелла оголосив також, що керована ним рада особливо співпрацюватиме з папською радою культури та радою в справах соціальної комунікації.

За матеріалами: ЕКАІ