//

Папська дикастерія привітала індуїстських віруючих зі святом "Дівалі"

 Папська Рада з міжрелігійного діалогу скерувала спеціальне послання до індуїстських віруючих з нагоди свята "Дівалі" (Світла), святкування якого почнеться 26 жовтня. "Нехай Бог, джерело всякого світла, освятить ваші серця, будинки і суспільства, і дасть мирне життя і процвітання", – наголошується в документі.

 

У вітальному посланні папської дикастерії звертається увага на проблему релігійної свободи, яка є актуальною в усьому світі, а також в Індії. "Ця проблема закликає нас звернути увагу на тих членів людської сім'ї, яких обвинувачують, до яких ставляться з упередженнями, пропагують ненависть, дискримінацію і переслідування через їхню віру", - йдеться в документі.

 

"Релігійна свобода є одним з фундаментальних прав людини, які укорінені в гідності людської особи. Якщо вона перебуває під загрозою або її відкидають, всі інші людські права також є в небезпеці ", – звертає увагу ватиканська дикастерія. До того ж наголошується, що релігійна свобода – це право людини сповідувати, практикувати і захищати свою віру, як публічно, так і особисто, а також змінювати її.

 

Представники Папської Ради звертають увагу на те, що якщо свободу віросповідання поважають, вона сприяє тому, щоб віруючі з великим ентузіазмом співпрацювали разом зі своїми співвітчизниками у побудові справедливого і людського громадського порядку, у захисті життя і гідності сім'ї, освіті молоді, сприянню щоденній шляхетній поведінці, збереженні природних ресурсів.


За матеріалами Ватыканскае радыё