//

Папська делегація прибула до Стамбулу

Делегація Ватикану прибула до Стамбулу в рамках традиційного візиту до Константинопольського Патріарха з нагоди свята св. Андрія, яке буде відзначається 30 листопада.

 

Ватиканську делегацію очолює голова Папської ради сприяння християнській єдності кардинал Курт Кох. Завтра він передасть Патріарху Варфоломію І вітальне послання Бенедикта XVI. Крім того, до складу делегації входять єпископ Брайен Фаррелл, секретар Папської ради сприяння християнській єдності, о. Андреа Пальмієрі, помічник секретаря цієї дикастерії і Архиєпископ Антоніо Лучібела, Апостольський нунцій в Турції. Вранці 30 листопада члени Папської делегації візьмуть участь в урочистій літургії, яку очолить Варфоломій І в патріаршій церкві св. Андрія у Фанарі. Також протягом двох днів візиту відбудуться зустрічі, в ході яких обговорюватимуться деякі загальні християнські проблеми.


Обмін делегаціями між Святим Престолом та Константинопольським Патріархатом є давньою традицією. Вперше такий обмін відбувся в 1969 р. Представники Папи традиційно прибувають в Стамбул з нагоди свята св. Андрія, а делегати Константинопольського Патріарха на святкування урочистості Святих Апостолів Петра і Павла, яка відзначається 29 червня.

 

За матеріалами http://be.radiovaticana.va