//

Папська аудієнція для президента Палестини (відео)

Папа Бенедикт XVI зустрівся сьогодні у Ватикані з президентом Палестинської Автономії Махмудом Аббасом. Під час зустрічі Папа сказав, що прагнення Палестини стати незалежною державою є «законним». Однак це не є мета,  якої слід добиватися за будь-яку ціну.


У прес-релізі Ватикан просить Ізраїль і Палестину жити «безпечно і в мирі з їх сусідами, в межах міжнародно визнаних кордонів».


Ватикан також закликає до «справедливої і тривалої поваги прав усіх людей». Також додає, що необхідно бути відкритими на примирення та на підтримку міжнародної спільноти. Досягнути цього буде нелегко. Незважаючи на політичну напругу, палестинці та ізраїльтяни розпочали переговори в жовтні минулого року.


Зустріч президента з Папою тривала 17 хвилин. Лідер Палестини подарував Папі золоту ікону. В свою чергу, Бенедикт XVI вручив п. Аббасу традиційну папську медаль.


Це вже п’ята зустріч між Бенедиктом XVI та президентом Аббасом. Найбільш важлива зустріч відбулася в травні 2009 року в таборі біженців біля Вифлеєму, де Ізраїль будує стіну вздовж кордонів з Палестиною.


За матеріалами Romereports.com