//

Папі подарували «зелений» Renault Kangoo

5 вересня компанія «Renault» подарувала Папі Бенедикту XVI електричний автомобіль «Kangoo» білого кольору для поїздок по літній резиденції у Кастель-Гандольфо. Це вже третій «зелений» автомобіль у Ватикані: раніше італійська компанія «NWG» подарувала електричне авто для потреб прес-служби Ватикану, а також «Renault» передала ключі від синього «Kangoo» ватиканській жандармерії.


Хоча подароване «Renault Kangoo» є білого кольору і містить зображення папського герба на дверях, він не є папамобілем. Зараз компанія «Mercedes-Benz» працює над розробкою гібридної енергозберігаючої моделі папамобіля із куленепробивними вікнами для поїздок за межами Ватикану. Як повідомив речник Ватикану о. Федеріко Ломбарді, подароване «Kangoo» не облаштоване такими характеристиками для безпеки, оскільки призначене суто для поїздок по території Ватикану у Кастель-Гандольфо.


В середу Папа вже здійснив першу поїздку на новому авто від вертолітного майданчика у Кастель-Гандольфо, через сади, до свого палацу, коли повертався до літньої резиденції після проведення загальної аудієнції у Ватикані.


Як повідомляється на сайті компанії «Renault», вартість такого авто становить 15 900 євро ($20 000).


За матеріалами bradenton.com