//

Папамобілі з 1981 року в музеях Ватикану

Відтепер в музеях Ватикану можна побачити папамобіль, в якому 13 травня 1981 року Іван Павло II став жертвою нападу. Це один з нових експонатів павільйону транспорту,  оновлений інтер'єр якого вчора представили журналістам.
Відреставрований «Fiat 1107 Nuova Campagnola» теж учора поповнив музейні експонати і зі зрозумілих причин став найбільш популярним серед журналістів. Він є свідком історії, як і інші зібрані на виставці папські транспортні засоби.


Відвідувачі павільйону можуть здійснити певну подорож у часі. Вони побачать, наприклад, «Berlina di Gran Gala» гарно оздоблений з 20-х років ХІХ століття, яким їздив Лев XII і Григорій XVI, або ноші, на яких носили Лева XIII. На виставці є перший папський лімузин з періоду між Першою і Другою світовими війнами, а також кілька папамобілів другої половини ХХ століття.


До цього павільйону потрапив «Volkswagen Garbus» останнього випуску, якого Іван Павло II отримав у подарунок 2003 року. Найсвіжішим експонатом є кермо боліда «Формули 1», що належить багаторазовому чемпіонові світу Міхаелеві Шумахеру. Компанія «Ferrari» подарувала цю машину Бенедиктові XVI в грудні 2005 року.


За матеріалами: Radio Watykańskie