//

Папа звернувся до учасників екуменічного симпозіуму

Бенедикт XVI надіслав послання голові Папської ради сприяння християнській єдності кардиналові Курту Коху з приводу ХІІ Міжхристиянського симпозіуму, який проходить з 30 серпня до 2 вересня у грецькому місті Салоніки. Тема Симпозіуму: «Свідчення Церкви у сучасному світі». Організаторами заходу є Папський університет «Антоніанум» і факультет православної теології університету «Аритотелес» у Салоніках.

 

Папа підкреслив, що через своє послання він хоче відзначити цінність міжхристиянського спілкування і звернути увагу на актуальність теми, яку обговорюють учасники симпозіуму. Святіший Отець звернув увагу на те, що сьогодні багато християнських релігій переживають наслідки секуляризації, яка вплинула на збіднення людини в її найглибших вимірах. «З одного боку очевидна відчуженість сучасної людини від трансцидентності, а з іншого – глибока ностальгія за Богом, яка виявляється через те, що багато чоловіків і жінок активно шукають Його», – сказав Папа.

 

Святіший Отець зазначив, що актуальні культурні, соціальні та економічні сценарії ставлять перед католиками і православними однакові виклики, тому ідеї, до яких вони прийдуть під час симпозіуму, мають важливе екуменічне значення. «Взаємне глибоке знайомство з нашими традиціями і щира дружба вже самі по собі є внеском у єдність християн», – підкреслив Бенедикт XVI.

 

Папа нагадав учасникам екуменічного заходу, слова Павла VI, про те, що в справі євангелізації важливо постати перед віруючим не розділеними через суперечки, але дати їм приклад сталості віри, здатності бути разом, незважаючи на конкретні проблеми, завдяки спільному і щирому пошуку правди». «Ефективна євангелізація тісно пов'язана з єдністю Церкви», – нагадав Бенедикт XVI.


За матеріалами Ватыканскае радыё