//

Папа зустрівся з президентом Ісландії

Сьогодні прес-служба Апостольського Престолу видала комюніке:

 

«Сьогодні зранку в Апостольському Палаці Ватикану Святіший Отець Бенедикт XVI прийняв на аудієнції Олавура Рагнара Грімссона, президента Ісландії. Після цього президент зустрівся із державним секретарем Тарчізіо Бертоне та секретарем із стосунків з державами, Архиєпископом Домініком Мамберті.

 

Під час зустрічі особлива увага була приділена хорошим відносинам, що пов’язують Ісландію та Апостольську Столицю, і які символічно представлені в особі Гудрідури Тхорб’ярнардоттір, першої християнки в Ісландії, скульптуру якої глава ісландської держави спрезентував Святішому Отцеві на згадку про паломництво до Риму, яке вона здійснила близько 1000-го року і під час якого зустрілася із наслідником Св. Петра.

 

Під час аудієнції був зроблений наголос на високій оцінці невеликої католицької спільноти в Ісландії, а також значному внеску, який вона робить в ісландське суспільство шляхом участі у освіті та соціальній сфері, особливо за теперішніх економічних умов. Після цього були обговорені теми спільного зацікавлення на національному та міжнародному рівнях, з особливою увагою до ролі традиційних цінностей в побудові Нації та внесок Ісландії в поширення миру, мирного співіснування її різних спільнот, а також у захист навколишнього середовища.»

 

За матеріалами Vatican Radio