//

Папа зустрівся з іспанськими монахинями

"Перед обличчям релятивізму і зверхності" нашого часу, який часто стає "відмовою від Бога" і християнства "справжнього отриманого скарбу віри і нашої глибокої ідентичності", виникає термінова необхідність в "євангельському радикалізмі", - про це говорив Бенедикт XVI 19 серпня під час зустрічі з молодими монахинями в монастирі св. Лаврентія в мадридському Ескоріалі.

 

Папа звернув увагу на те, що присвячене Богу життя "народжується від слухання Слова Божого і прийняття Євангелія як життєвої норми". "Євангельських радикалізм в посвяченому житті означає йти до коріння любові до Ісуса Христа, відмовляючись від усього, що заважає цій любові, так як жили св. Роза з Ліми і св. Рафаель Арнаіз, молоді опікуни Всесвітніх Днів Молоді ", - сказав Папа.

 

Святіший Отець підкреслив, що євангельський радикалізм виражається також у спілкуванні з Церквою, у виконанні місії, ввіреної Богом: навчанні молоді, турботі про бідних і хворих, допомозі сім'ям, захисті життя, свідченні істини, проголошенні миру і любові та діяльності на користь нової євангелізації ".


В зустрічі з Папою також взяла участь світова «рекордсменка життя в монастирі», сестра Терезіта, котра вперше за 84 роки вийшла за межі монастиря для того, щоб зустрітися з Папою Бенедиктом. Іспанській монахині зараз 103 роки, вже 84 роки вона проживає в монастирі біля Гвадалахари.


Кардинал Антоніо Марія Роуко Варела під час цієї зустрічі наголосив у зверненні до Святішого Отця, що за успішне проведення ВДМ завдячує молитвам та праці іспанських монахинь.

 

За матеріалами Радіо Ватикан та wiara.pl