//

Папа зустрівся з членами фонду "Centesimus Annus-Pro Pontefice"

15 жовтня Бенедикт ХVI зустрівся з членами фонду "Centesimus Annus-Pro Pontefice", який у Римі провів зустріч на тему сім'ї і роботи. У своїй промові до них Святіший Отець зазначив, що цього року припадає 20-річчя опублікування енцикліки Івана Павла II "Centesimus annus", 100-річчя "Rerum Novarum" Лева XIII і 30-річчя Апостольського звернення "Familiaris consortio".

 

За ці 120 років розвитку соціального вчення Церкви, у світі настали великі зміни, які важко було уявити в епоху Лева XIII. "Проте в цих умовах, що змінюються, не змінилося соціальне навчання Церкви, яке завжди сприяє користі людської особистості та сім'ї", - сказав Бенедикт ХVI.

 

Понтифік звернув увагу на важку ситуацію сьогоднішнього світу, в якому кризи на ринку праці та в економіці часто сприяють кризою в сім'ї. "Конфлікти в шлюбі, між поколіннями, криза в сфері зайнятості створюють складну ситуацію дискомфорту, яка впливає на соціальне життя. Тому потрібен новий гармонійний синтез між сім'єю і роботою, до якого соціальне навчання Церкви може пропонувати свій цінний внесок ", - сказав Папа до учасників фонду" "Centesimus Annus-Pro Pontefice". Бенедикт ХVI нагадав про свою енцикліку "Сaritas in veritate" ("Любов в істині"), в якій підкреслив модель сімейного життя, яка полягає на любові, безкорисливості і в дару з самого з себе. "Справжня справедливість завжди існує разом з безкорисливість і солідарністю", - сказав Бенедикт ХVI. Папа звернув увагу на те, що любов у правді означає, що потрібно надати форму i порядок тим економічним ініціативам, які, не заперечуючи прибутку, мають намір виходити за логіку рівнозначного обміну, а також прибутку як єдиної мети ".

 

"Християни зобов'язані викривати зло і свідчити про живі цінності, на яких грунтується гідність людини, і сприяти таким формам солідарності, які сприяють спільному добру, щоб людство все більше ставало Божої сім'єю", - сказав Святіший Отець.

 

За матеріалами: Ватыканскае радые