//

Папа закликав виходити за рамки «зручного» християнства

Папа закликав священиків не уникати незручностей, які несе Євангельське слово.

 

Духовенство не повинно проповідувати тільки «християнство 'a la carte'» (фр. 'a la carte' – меню, як в меню). Під час зустрічі зі священиками 10 березня він звернувся до уривку з Діянь апостолів, в якому описано, як апостол Павло звертається до ефесян з інструкцією, як проголошувати Євангеліє після його від‘їзду.

 

Заклик апостола бути смиренними і пильними у проповіді віри, бути цілковито відкритими для служіння Христові і Церкві, а також молитовно дбати про своє стадо є незмінними характеристиками для священичого служіння протягом 2000 років. Папа закликав священиків до повної віддачі справі служіння: «Бути з Христом, бути посланцями Христа».

 

Понтифік також закликав священиків не ухилятись від проголошення повноти «Божого плану спасіння». «Важливим є те»,- сказав Бенедикт XVI,- «що апостол не проголошує християнства 'a la carte', відповідно до своїх власних смаків, він не проголошує Євангеліє відповідно до своїх богословських поглядів. Він не уникає проголошення всієї Божої волі, навіть якщо вона є для когось незручною, навіть якщо якісь теми йому більше подобаються».

 

«Нашим завданням є проголошувати волю Божу в повноті, в цілісності і в максимальній простоті. І те, що ми повинні навчати і проповідувати, також належить до волі Божої».

 

У світі, в якому люди прагнуть все знати, «ще більшим бажанням повинно бути знати волю Божу». «Що може бути більш цікавим, важливим та необхідним, як не знання того, що хоче Бог». Папа закликав священиків та монахів дати відповідь на цю цікавість та пробудити її в інших людях, допомагаючи їм «знати волю Божу, та знати як ми повинні поводитись на наших життєвих дорогах».

 

За матеріалами CNA