//

Папа закликав у "Твіттері" захищати свободу совісті

7 січня Святійший Отець через "Твіттер" звернувся до віруючих з проханням про молитву за мир у Сирії. Понтифік поділився своїм болем за терпіння сирійського народу і закликав сприяти захисту свободи совісті.

 

Три нових твіт-повідомлення Бенедикта XVI були пов'язані з його сьогоднішньою промовою до членів дипломатичного корпусу, акредитованого при Святому Престолі, і містили в собі думки, озвучені перед дипломатами.

 

Перший "твіт" Папи з'явився незабаром після закінчення зустрічі в Апостольському палаці. Папа написав: «Прошу вас з'єднатися зі мною в молитві за Сирію, щоб конструктивний діалог зайняв місце жахливого насильства". У наступному повідомленні Бенедикт XVI звернув увагу на страждання населення Нігерії, до яких призвели терористичні атаки. "Нігерійці займають особливе місце в моєму серці; багато з них протягом останніх місяців стали жертвами безжального насильства", - написав Папа. У третьому повідомленні Понтифік підкреслив важливість захисту свободи совісті. "Давайте будемо захищати свободу совісті окремих людей і установ, сприяючи свободі й повазі до всіх", - закликав своїх читачів Святіший Отець.

 

За матеріалами be.radiovaticana.va