//

Папа закликав німців до навернення

Віднова Церкви остаточно може прийти тільки через готовність до навернення і через віднову віри, – сказав Бенедикт XVI під час Літургії у Фрайбургу.


Папа також подякував усім, хто «молиться у намірі Наступника Петра, щоби міг наділі вершити свої обов’язки з радістю і надією, а також зміцнювати своїх братів і сестер у вірі».


Святіший Отець полемізував з тезою, що Бог не може бути всемогутнім, оскільки стільки страхітливих речей відбувається у світі, Папа пояснив, що Бог застосовує свою владу інакше, аніжж це собі уявляють люди. Бог визначив «межі своєї могутності, визнаючи свободу своїх творінь».


Бенедикт XVI закликав довіритись Богові, міць якого виявляється, як сказав Святіший Отець, у співчутті та прощенні, оскільки Він завжди поряд, особливо в час небезпек, і Його серця б’ється для нас.


«Щоб міць Його милосердя змогла торкнутись нас, ми мусимо бути повністю відкритими на Нього, мати готовність віддалитись від зла і відступитися від байдужості та зробити місце н а Його слово»


І саме так може остаточно прийти віднова Церкви, лише через готовність навернутися і через віднову віри!

 

Папа закликав німецьких католиків, щоб міцно з’єдналися у Христі, щоб співпрацювали у вірності та єдності з Апостолькою столицею.


За матеріалами Wiara.pl