//

Папа закликав французьких єпископів не піддаватися на спроби обмеження віри приватною сферою

17 листопада Бенедикт XVI прийняв II-гу групу французького єпископату, яка знаходиться в Апостольській Столиці з візитом "ad limina Apostolorum".

 

Звертаючись до представників нації, яку Папа охарактеризував багатою на християнську історію і досі багату  на покликання, Понтифік підкреслив відповідальність Церкви у Франції за передачу віри новим поколінням. Причому, зазначив Святіший Отець, "на це чекають віруючі не тільки ваших єпархій, але і всього світу". Рік Віри дозволяє збільшити силу і багатство Євангельського послання, підкреслив Папа.

 


"Христове одкровення, яке поширює Церква, є не тільки носієм релігійної ідентифікації ... але і мудрості, яка дозволяє правильно відповідати на конкретні запитання ... У важливих соціальних суперечках рішучий і невтомний голос Церкви повинен бути чутний! Він звучить у відповідності з французькою традицією розрізняти компетенції Церкви і держави ... Продовжуючи діяти в свідомості пророчого аспекту вашого єпископського служіння, ви вносите в ці дебати непохитне слово істини, яка звільняє і відкриває серця для надії. Я впевнений, що це слова, яких всі чекають! Франція може пишатися тим, що багато її синів і дочок високого інтелектуального потенціалу ставляться з повагою і прислуховуються до Церкви", - зазначив Папа.

 


Понтифік згадав нещодавні зустрічі з французькими священиками і монахами, відзначивши їх сміливість пробуджувати сучасника до розширення божественного проекту, закликав кожну особу  до її відповідальності, гідності і свободи. Папа закликав єпископів і віруючих Франції не піддаватися на спроби обмеження віри приватною сферою, захищати шлюб як союз чоловіка і жінки, спиратися в питаннях біоетики на документи Церкви щодо захисту життя. Він побажав, щоб християни країни почали сильніше і активніше служити загальному благу, реалізуючи соціальне навчання Церкви.

 


За матеріалами: http://be.radiovaticana.va