//

Папа висловив співчуття у зв'язку зі смертю православного Патріарха Антіохії

Щирі співчуття і вираз глибокої скорботи у зв'язку зі смертю Патріарха Антіохії Ігнатія IV висловив Бенедикт XVI. Понтифік надіслав телеграму на ім'я Митрополита Геліопаліса Спірідона, в якій підкреслив заслуги померлого для примирення і миру між людьми і зближення між католиками і православними.

 

"За своє довге життя в службі Євангелію Патріарх дав яскраве свідчення віри і любові, працюючи над духовним зростанням довіреної йому пастви і святою справою примирення і миру між народами", - написав Понтифік. Він висловив подяку Господу за "позитивний та ефективний внесок, який Патріарх Ігнатій вніс у процес зближення між нашими Церквами". Одночасно Бенедикт XVI побажав, щоб пам'ять про померлого "мобілізувала нас йти по шляху діалогу і пошуку повного спілкування у Христі".

 

Бенедикт XVI запевнив Митрополита в молитві за віруючих Церкви Антіохії, які сумують з приводу смерті свого предстоятеля, і за мир в регіоні.

 

Блаженніший Патріарх всього Сходу та Антіохії, Сирії, Аравії, Кілікії, Іберії і всієї Месопотамії Ігнатій IV (Хазім) помер 5 грудня від серцевого нападу в одній з лікарень Бейрута у віці 92 років. Цю посаду він обіймав з липня 1979 р. На момент своєї смерті він був найстаршим за віком і часу служби керівником помісної Православної Церкви в світі.


За матеріалами: http://be.radiovaticana.va