//

Папа вирушив до Беніну

Папа Бенедикт XVI вирушив з триденним апостольським візитом до Беніну. Літак італійської авіакомпанії Allitalia Airbus A330, на борту якого летів Святіший Отець,  вилетів з римського аеропорту Фьюмічіно о. 9.13.

 

Папа прибув до Беніну з нагоди 150-річчя євангелізації цієї країни, а також, щоб оголосити апостольське повчання «Africae munus», яке є плодом Другої Спеціальної Асамблеї для Африки Синоду Єпископів, який відбувся 2009 року.                                                                                   

У Римському аеропорту Папу проводжав прем'єр-міністра італійського уряду Маріо Монті. У подорож разом з Папою вирушив секретар Ватикану кардинал Тарчизіо Бертоне і декілька кардиналів і єпископів Римської курії з Африки, серед них Нігерійський кардинал Френсіс Арінзе, почесний префект Конгрегації Богослужіння і Таїнств кардинал Роберт Сара з Гвінеї, президент Папської ради «Cor Unum» і Пітер Тарксон з Гхану, президент Папської ради «Справедливість і мир».

 

Це 22-га подорож Папи за кордон, втім Святіший Отець відвідає Чорний континент вдруге. Перший раз він їздив у Камерун та Анголу 2009 року.


За матеріалами: info.wiara.pl