//

Папа відвідав виставку своїх праць у Кастель Гандольфо - відео

З нагоди Апостольської подорожі Святішого Отця до Німеччини, німецьке видавництво «Гердер» у співпраці з Ватиканським видавництвом, організувало виставку творів Йозефа Ратцінгера – Бенедикта XVI та їх перекладів. Унікальна виставка зібрала приблизно 600 книг з понад двадцяти п’яти країн. У четвер, 15 вересня 2011 р., експозицію виставлено у літній резиденції Вселенських Архиєреїв у Кастель Ґандольфо, де її оглянув Папа.


Святіший Отець подякував організаторам за неабиякі зусилля, докладені для того, щоб представити громадськості світ книг, які вийшли з-під його пера, додаючи, що побачене спонукає призадуматись над тим, що ще можна зробити для світу та для Церкви через виконуване ним служіння. «Сподіваюся, що це все зможе стати корисним для людей, що це не будуть лише слова, які минають, але будуть слова, які зможуть допомогти знайти дорогу», – сказав Бенедикт XVI, склавши подяку також всім тим, хто працював над виданням цих праць, зазначаючи, що йому відомо, що означає коректура книги і яких зусиль потрібно докласти, щоб вона побачила світ належним чином.


У п’ятницю, 16 вересня, виставку можна буде оглянути у Ватикані, а її презентація в осідку видавництва «Гердер» у Фрайбурзі відбудеться 24 вересня, під час перебування у цьому місті Святішого Отця.


Джерело: Радіо Ватикан