//

Папа відповів на питання журналістів по дорозі до Беніну

Бенедикт XVI висловив думку, що Африці бракує «добрих намірів». Про це він говорив у п’ятницю на прес-конференції, що відбулася на борту літака по дорозі до Беніну.


Папа Бенедикт наголосив на тому, що «лише добрі наміри не дають добрих результатів». Він нагадав, що на тему Африки було організовано багато міжнародних конференцій та мирних ініціатив, але «це все залишається словами і намірами, і не реалізується». «Легко сказати, але важко зробити» - зауважив Понтифік.


«Те, про що говорять – це добре, і часом навіть вдається зробити щось доброго. Але слід наважитись піти дальше і давати більше, ніж брати» - підкреслив Бенедикт XVI. Він також наголосив на потребі відректись від егоїзму.


В Африці є «багато проблем і труднощів, але вони є у всьому світі» - зазначив Святіший Отець. Він висловив переконання, що Африка є «джерелом життя і енергії для майбутнього, на яке можемо розраховувати». Папа назвав Чорний Континент «духовними легенями світу».


«Коли я згадую свою молодість, то мені здається, що я жив на іншій планеті. За останніх 50-60 років відбувся значний розвиток» - зазначив Папа, говорячи про процес проголошення незалежності багатьох країн Африки після доби колоніалізму.


«Однак прогрес приносить також і труднощі, і це також стосується Африки» - ствердив Бенедикт XVI.


За матеріалами wiara.pl