//

Папа віддасть молодь під опіку Серця Ісуса

Бенедикт XVI віддасть під опіку Найсвятішого Серця Ісуса учасників XXVI Всесвітнього Дня Молоді у Мадриді. Папа зачитає акт посвячення під час нічного молитовного чування 20 серпня на аеродромі Куарто Вієнтос.

 


Як пояснюють організатори, мета цієї церемонії така ж,  як і  кожного ВДМ: щоб молодь наблизилася до Христа. У рамках приготувань до цієї події опублікована спеціальна катехиза на тему значення і наслідків посвячення  Найсвятішому Серцю Ісуса. Молодь закликають духовно підготуватись до цього акту.

 


Катехиза, оперта на послання Бенедикта XVI на ВДМ в Мадриді, пояснює, що посвячення себе є актом віри, надії і любові до Христа. Коли ми сповідуємо віру, ми "не лише визнаємо правди, але вступаємо в  особисті відносини з Христом", і плодом цього є "довіра до  Його люблячого Серця". Це дозволяє нам "вкоренитися" в Христі і на Ньому будувати, згідно з мадридським гаслом зустрічі.

 


Крім цього, посвячення є способом висловлення переконання, що тільки Христос "може звільнити світ від зла і дозволити зростати царству справедливості, миру і любові, до якого всі ми прямуємо". Актом любові є також, коли за прикладом  святого апостола Томи, "торкаємося Ісуса, щоб відновити ласки свого хрещення, через яке ми вповні включені в цю любов".

 

За матеріалами: wiara.pl