//

Папа турбується про мир у Колумбії і хоче її відвідати

«Папа закликав нас до участі в мирному процесі та виявив великий інтерес до дискусій у цьому напрямку», – сказав колумбійській телекомпанії «RCN Radio» Архиєпископ Даріо де Хесус Монсальве після позавчорашньої аудієнції в Кастель Гандольфо. Митрополит Калі належить до групи 37-ми колумбійських єпископів, які прибули до Папи з візитом ad limina Apostolorum. 11 з них позавчора зустрілися зі Святішим Отцем.

 

«Папа підтримує нашу країну, розглядаючи можливість відвідати наступного року міста Калі та Барранкілья», – сказав Архиєпископ Moнсальве. Він розповів, що Папа висловив занепокоєння долею викрадених і тисячі зниклих безвісти в контексті вже півстолітнього збройного конфлікту. «Він запитав з глибокою стурбованістю про викрадених, яких незаконно утримують нелегальні групи в горах Колумбії. Він просить, щоб їх звільнили. Він також запитав про загиблих, чиї тіла так і не були знайдені», – сказав митрополит Калі. У зв'язку з нещодавно оголошеним початком про перемовини уряду з Революційними Збройними Силами Колумбії, FARC, «Папа закликав колумбійців засівати в серцях людей зерна міцного миру», – сказав Архиєпископ Moнсальве. Минулого тижня президент Хуан Мануель Сантос заявив, що перемовини тривають упродовж декількох місяців.

 

Про зустріч зі Святішим Отцем також говорив допоміжний єпископ Віктор Антоніо Тамайо з Барранкільї, другого колумбійського міста, яке, можливо, відвідає Папа. Його також прийняли позавчора в Кастель Гандольфо. Він розповів, що єпископи довідалися про перемовини уряду з партизанами із ЗМІ, коли вирушили до Риму.

 

Єпископ Тамайо згадав про проблеми Колумбії, про які місцевий єпископат поінформував Папу. Він розповів про різні форми насильства, також соціального, лівих партизанів і праві воєнізовані групи, торгівлю наркотиками. Він зазначив, що є багато зниклих безвісти. Поширеними є розлучення, аборти та пропагування одностатевих шлюбів. Молоді загрожує руйнування цінностей, наркоманія та втягування до злочинних угруповань. Колумбійські єпископи також говорили з Папою про священичі та монаші покликання і про формації в семінаріях.

 

За матеріалами: Radio Watykańskie