//

Папа сприяє відновленню базиліки в Алжирі

Бенедикт ХVI сприяє відновленню базиліки св. Августина, яка знаходиться в алжирській Аннабі, на cході країни, біля кордону з Тунісом. Базиліка побудована на початку Х ст. в арабсько-мавританському і римсько-візантійському стилях, які гармонійно доповнюють один одного. Храм будувався як символ універсальності Отця Церкви, великого гуманіста і людини діалогу, котрим був св. Августин. Як повідомило Радіо Ватикану, в реставрації приймають участь світська влада Алжиру та Франції, різні установи, монаші громади, єпархії і численні жертводавці.


Місцевий єпископ Поль Десфаржес розповів, що незважаючи на те, що одним із спонсорів реставраційних робіт є "Папський фонд", сам Бенедикт XVI побажав допомогти і надіслав свій особистий дарунок.


"Ми всі знаємо, яким близьким для Папи є св. Августин. Базиліка, названа на честь цього святого – це не лише місце культу, але й місце-символ великої радості, людського і духовного братства; місце, яке перевершує різницю культур і віросповідань через постать св. Августина, разом з його гуманізмом, вірою, культурою, які ведуть кожну людину до важливих речей", - сказав єпископ Десфаржес.


Єрарх зазначив, що відновлення базиліки є символом братерства між двома берегами Середземномор'я: християнським і мусульманським, між Заходом та ісламом, людьми, котрі шукають глибокого сенсу і правди.