//

Папа співчуває у зв'язку із загибеллю кубинського дисидента Освальда Пая

Бенедикт XVI висловив свої співчуття у зв'язку із загибеллю кубинського дисидента, християнського демократа, Освальда Пая. Як повідомляє Радіо Ватикану, він загинув у автокатастрофі у неділю біля міста Баямо під час відвідин провінції Гранма. Телеграму зі співчуттям від імені Папи надіслав субститут Святого Престолу Архиєпископ Анджело Бечу.

 

У телеграмі на ім'я кардинала Хайме Ортеги, Архиєпископа Гавани, наголошується, що Бенедикт XVI передає свої щирі співчуття та висловлює духовну близькість сім'ї померлого. Папа підносить до Бога гарячу молитву за вічний упокій Освальда Пая і просить миру і сили у цей час скорботи для тих, хто оплакує непоправиму втрату.

 


60-річний лідер Християнсько-демократичного руху був співзасновником проекту "Варела" – петиції про проведення референдуму щодо скасування однопартійної системи на Кубі. Освальд Пай був найвизначнішою постаттю політичної опозиції в країні. Він був добрим прикладом того, як досягти своєї мети, не вдаючись до насильства, за що став лауреатом Міжнародної премії Сахарова – нагороди для правозахисників, яку заснував Європарламент. Його кандидатуру також двічі висували на Нобелівську премію миру.