//

Папа розкаже, як говорити з вуду та ісламом?

Католицька Церква Беніну очікує від Бенедикта XVI слів заохочення до діалогу між християнством, ісламом і традиційною релігією вуду, які домінують в цій країні. Це підкреслив теолог і секретар Папської Ради в справах культури єпископ Бартоломю Адукону, який походить з Беніну, напередодні папського візиту до цієї африканської країни. Цікаво зазначити, що єпископ Адукону є останнім докторантом Йосифа Ратцінгера.

 


Другий візит Папи на африканський континент відбудеться з нагоди 150-річчя прибуття до Беніну перших католицьких місіонерів, а також з метою вручення африканським єпископам апостольської адгортації "Africae munus”, яка є результатом ІІ Спеціального Згромадження Синоду Єпископів для Африки 2009 року.

 


На сьогодні до Католицької Церви належить 20% мешканців країни, що становить 2 млн. осіб. Єпископ зазначив, що процес євангелізації країни є величезною необхідністю, оскільки часто католицьку віру перемішують з практиками натуралістичних релігій Беніну.  

 


Щодо визнавців релігії вуду, яку глава Папської Ради в справах культури досліджував фахово, він нагадав епізод з візиту Івана Павла ІІ до Беніну 1993 року. Тоді вони сказали Папі: «Ми вас шануємо, посилаємо наших дітей до ваших шкіл, тому допусти, щоб вони ставали священиками і монахами. Твої християни обходяться з нами зухвало».

 

Бенедикт XVI є відкритим на африканські культи, Папа є великим Європейцем, який жодним чином не є європоцентричним, – вважає єпископ.

 

За матеріалами: wiara.pl