//

Папа розглядає можливість Апостольського візиту до Мексики й на Кубу

Оскільки в інформаційних джерелах з’явилися повідомлення про можливий візит Папи Бенедикта XVI на Кубу та до Мексики, о. Федеріко Ломбарді, ТІ, Директор Ватиканського прес-центру, відповідаючи на запитання журналістів, пояснив, що нещодавно Апостольські Нунції у цих країнах отримали доручення повідомити державну і церковну владу про те, що Святіший Отець, відповідаючи на отримані запрошення, аналізує конкретний проект можливого візиту. Остаточне рішення Папа повинен прийняти найближчим часом, і повідомить про нього, коли вважатиме це слушним. Передбачається, що подорож відбудеться навесні.

 

Щодо причин візиту, то о. Ломбарді зазначив, що відвідуючи Бразилію, Бенедикт XVI побував у Латинській Америці, але у її португаломовній частині. Іспаномовна Америка також чекає на нього, а Мексика є серед них найбільшою за кількістю населення. Народ та Церква Куби переживає важливий період своєї історії, тому візит Папи повинен стати для нього заохоченням. Крім того, відзначатиметься 400-річчя віднайдення статуї Пресвятої Богородиці Милосердя дель-Кобре, яка є Небесною Покровителькою Куби.

 

Зважаючи на географічне розташування згаданих країн, поєднання саме їх в одну подорож є логічнішим, ніж інших, що вимагало б складнішого та довшого маршруту. Все одно, йдеться про довгу подорож, яка, за словами Директора Ватиканського прес-центру, не зможе мати багатьох етапів, але лише декілька, з важливим душпастирським значенням.

 

Отець Ломбарді зазначив, що після зустрічі всіх єпископів регіону в бразилійському місті Апересіді 4 роки тому, в якій взяв участь також Папа Бенедикт XVI, Церква в Латинській Америці проводить велику континентальну місію. Тож Святіший Отець матиме нагоду підбадьорити місцевих християн до витривалості в цьому важливому завданні євангелізації, зважаючи також на наближення Року віри.

 

Джерело: Радіо Ватикан