//

Папа Римський прийняв кардинала Торана

На приватній аудієнції Бенедикт XVI прийняв кардинала Жана-Луї Торана, який очолює Папську Раду у справах Міжрелігійного Діалогу. Як відомо, ця дикастерія зіткнулася з серйозною проблемою призупинення діалогу між ісламським університетом Аль-Азхар у Каїрі та Апостольською Столицею.

 

Підставою для цього, як подають, стали останні заяви Святішого Отця, які нібито покладають відповідальність за терористичні напади на християн на всіх мусульман.

 

На думку директора агентства Asianews, о. Бернардо Цервелера, реальні причини призупинення діалогу можуть бути зовсім інші, ніж офіційно подані, зокрема політичні справи, оскільки Аль-Азхар завжди був пов'язаний з єгипетською владою.

 

Замороження стосунків Каїр-Ватикан могло бути жестом президента Хосні Мубарака у бік мусульманських радикалів перед майбутніми президентськими виборами в Єгипті.

 

Відкритим залишається питання, як ціла справа вплине на ставлення решти мусульманського світу. Це буде залежати від фактичного впливу на нього університет Аль-Азхар . А це, на думку італійського місіонера, є досить дискусійним у світлі реальних проблем арабського світу, ілюстрацією яких є, наприклад, події в Тунісі, а Каїрський університет на них реагує дуже поверхнево.

 

За матеріалами ekai.pl