//

Папа Римський помолиться в зруйнованій церкві

Бенедикт XVI вшанує пам'ять парафіяльного священика, який загинув, рятуючи статую Богородиці.


Можливо Папа не припускав, що менше ніж через місяць він знову відвідає північ Італії. 19 червня Ватикан оголосив: Бенедикт XVI їде в постраждалу від землетрусу Емілію-Романью, де, зокрема, віддасть шану загиблому під обвалом священику. Дон Іван Мартіні, парафіяльний священик, залишився під руїнами церкви в Роверето ді Нові і Папа має намір відвідати місце його загибелі.


У вівторок 26 червня Бенедикт XVI прибуде в Емілію так само, як він відвідав постраждалу від землетрусу Аквілу в 2009 році. Біль і руїни відкриються  його погляду в Роверто ді Нові, зоні підвищеної небезпеки, де знаходиться, вірніше знаходилася, церква св. Катерини Олександрійської. Тут попрощався з життям о.Іван Мартіні, парафіяльний священик, якому було 65 років.


Він повернувся до церкви, не дивлячись на величезні тріщини та пошкодження разом з одним із пожежників, щоб спробувати винести статую Богородиці. Пожежнику вдалося врятуватися, отцю Івану - ні. Він був місцевим священиком протягом 7 років. «У тій же церкві залишилася похованою і Пресвята Євхаристія», нагадав Папа у проповіді в свято Тіла і Крові Христових. Там Бенедикт XVI зробить зупинку для молитви.


Папу будуть супроводжувати глава Цивільної оборони Франко Габріеле і єпископ Карпі Франческо Кавіна. У день похорону дона Івана він сказав: «Громади, яким він присвятив своє служіння, особливо парафіяльна громада ді Роверто, в'язниці та лікарні відразу пізнали всю повноту його самовіддачі, невтомної бадьорості, відкритості і готовності до дії в поєднанні з безумовною щирістю. Саме цього вони завжди потребують».


Прибуття Бенедикта XVI очікується близько о 10.15. Білий вертоліт Папи приземлиться на спортмайданчик Сан Маріно ді Карпі (Модена). Делегацію зустрічаючих очолить префект Франко Габріеллі, глава Департаменту цивільної оборони. Потім в мікроавтобусі Цивільної оборони відбудеться переїзд до Роверто ді Нові. Там Папа пройде в зону підвищеної небезпеки, нині закриту для населення, до церкви св. Катерини Олександрійської.
Дон Іван Мартіні, 65-річний уродженець Пьєве а Сокана, був убитий величезним каменем, що звалився зі стелі.

 

 

Річард Павлов, Ратцінгер-Інформ