//

Папа прослухає великопосні проповіді отця Канталамеси

З 9 по 30 березня у ватиканській каплиці "Redemptoris Мater" ("Матір Спасителя") о.Раньєро Канталамеса виголосить Бенедикту XVI і співпрацівникам Римської Курії чотири великопосні проповіді. Їхня тема: «Пам'ятайте про ваших наставників і наслідуйте їхню віру" (Євр. 13, 7).

 

У центрі проповідей будуть перебувати постаті "чотирьох великих докторів Східної Церкви": св. Атаназія, св. Василія Великого, св. Григорія Богослова та св. Григорія Ніського. Метою роздумів о. Канталамеси є звернення уваги на вчення цих "гігантів віри" і  погляд на нього у сьогоднішньому історичному контексті. На думку італійського капуцина, кожен з перелічених Отців Церкви має що сказати сучасній людині про божественність Христа, Святого Духа, Трійці і зв'язок  з Богом. Крім того, священик вважає, що ці проповіді будуть корисними в контексті підготовки до Року віри, повідомило Радіо Ватикану.

 

О. Канталамеса зазначив, що звернення до Отців Церкви є зверненням до народження християнства, без якого не можливо зробити актуальним біблійного оновлення, літургійну реформу і нові дослідження в області теології, розпочаті на II Ватиканському Соборі. "Отці Церкви в перші століття християнства були для віри, як апостоли за часів його зародження. Отці розуміли необхідність адаптації Євангелія до менталітету своїх сучасників і насичення істиною віри самих себе і Божий народ ", - відзначає проповідник Папського дому.