//

Папа просить сказати «ні» злочинам

Бенедикт XVI закликав усіх мешканців Ріо-де-Жанейро, щоб з огляду на трагедію, яка сталася в школі, коли  в наслідок стрілянини загинуло 11 невинних людей, сказали «ні» злочинності, яка будує дорогу без майбутнього.

 

Папа Бенедикт XVI надіслав до Архиєпископа Ріо-де-Жанейро, Жуана Темпеста Орана, співчуття з приводу вбивств, які сталися у четвер, 7 березня, в одній з шкіл в цього міста, і виявив солідарність з сім'ями жертв.

 

«Глибоко зворушений нападом на безпорадних дітей в школі Святіший Отець хоче висловити свою солідарність і духовну підтримку для сімей, які втратили своїх дітей, а школі та всьому суспільству бажає швидкого загоєння ран. Святіший Отець просить усіх, щоб, з огляду на трагедію, сказали «ні» злочинам, які будують дорогу без майбутнього, і прагнули до створення суспільства, заснованого на справедливості та повазі до людей, особливо найслабших і найбеззахисніших. В ім'я Бога хай не слабшає надія у часи випробувань, а замість ненависті й помсти займуть місце прощення і любов. Папа Бенедикт XVI, передає всім своє апостольське благословення», – йдеться у телеграмі, підписаній кардиналом Тарчізіо Бертоне.

 

У четвер, 7 квітня, колишній учень середньої школи ім. Тассо Сілвейра в Ріо-де-Жанейро увійшов до приміщення цієї установи і почав стріляти. У результаті загинули десять дівчаток і один хлопчик. Тринадцять інших учнів отримали поранення, четверо з них у дуже важкому стані.


Нападник, 23-річний Веллінгтон Менезес де Олівейра, після скоєного вистрілив собі у скроню.

 

За матеріалами ekai.pl