//

Папа про розвиток нових мов

Сьогодні Папа Бенедикт звернувся до учасників Папської ради у справах соціальної комунікації, котрі зібрались на пленарну асамблею. Він говорив про необхідність роздумувати над розвитком нових мов.

 

Пленарна асамблея Папської ради у справах соціальної комунікації розпочалася сьогодні для розгляду питання яким чином нові цифрові технології, такі як Інтернет та соціальні мережі, створюють нові мови – ті, яких часто діти навчають своїх батьків. І це питання стало предметом промови Папи Бенедикта до учасників Асамблеї, що зібралися в Залі Климента у Ватикані.

 

Папа зазначив, що ця мова є не лише «тимчасовим покриттям чи змінним поняттям, а контекстом, в якому народжуються живі і пульсуючі думки, проблеми і проекти у свідомості чоловіків і жінок, та набирають форму жестів, символів і слів.»

 

Коли люди діляться інформацією, за словами Понтифіка, вони діляться самими собою і своїм поглядом на життя: вони стають «свідками» того, що надає значення існуванню.

 

Під час своєї промови, Святіший Отець наголосив на важливості роздумувати про розвиток нових мов.

 

Вихідною точкою, на його думку, є одкровення, «те ж саме одкровення, яке показує, яким чином Бог показував свої чуда за допомогою мови і досвіду чоловіків і жінок».

 

В цьому контексті Папа сказав, що необхідно, щоб Папська рада у справах соціальної комунікації працювала над поглибленням цифрової грамотності, стимулювала і підтримувала роздуми для більшого усвідомлення викликів, які стоять перед Церквою і суспільством.

 

За матеріалами Vatican Radio