//

Папа про отця Франциска Палеарі - нового блаженного

У неділю 18 вересня 2011 р., промовляючи після проказування Марійської молитви «Ангел Господній» до тисяч прочан, зібраних у Кастель Ґандольфо поблизу Риму, Святіший Отець Бенедикт ХVІ окремо згадав, що 17 вересня в італійському місті Турині був беатифікований Франциск Палеарі, що належав до священичої спільноти, заснованої святим Джузеппе Бенедетто Коттоленґо, і там жив на переломі ХІХ і ХХ сторіч.

 

Папа сказав: «Він народився 1863 року в Польяно Міланезе у скромній, сільській родині, дуже молодим вступив у семінарію, а відразу після священичих свячень присвятив своє життя служінню бідним і хворим в «Малому Домі Божого Провидіння» (харитативній установі, заснованій святим Коттоленґо), а також навчанню, відзначаючись люб’язністю та терпеливістю. Прославмо Господа за цього сяючого свідка Його любові!»

 

Протягом минулого тижня італійська Церква втішилась двома беатифікаціями: у середу була проголошена блаженною Елена Айєлло, а у суботу – дон Франциск Палеарі. Він став першим священиком спільноти святого Джузеппе Бенедетто Коттоленґо, який піднесений до лику блаженних після їхнього засновника.

 

Кардинал Анджело Амато, Префект Конгрегації у справах святих, який в імені Папи провів цю беатифікацію, в інтерв’ю для Радіо Ватикану підкреслив, що блаженний Франциск Палеарі поєднав у своїй особі трьох інших святих, що носять це ім’я – люб’язність святого Франциска де Саль, покірність святого Франциска з Асижу та місіонерський дух святого Франциска Ксаверія. Його серце палало любов’ю до Бога і до ближнього. Був він тендітний, невисокого зросту, але, одночасно, його можна назвати велетнем християнських чеснот.

 

Джерело: Радіо Ватикан