//

Папа призначив нового нунція в Ізраїлі

18 серпня Папа Бенедикт XVI призначив Архиєпископа Джузеппе Лацаротто новим Апостольським нунцієм в Ізраїлі, а також Апостольським делегатом в Єрусалимі і Палестині. До цього часу він представляв Папу і Ватикан в Австралії.


Архиєпископ Лацаротто почав свою дипломатичну кар'єру в 1971 р. Він працював у нунціатурі Замбії і Малаві, Бельгії, Куби, Єрусалиму, а також був співпрацівником Відділу з відносин з державами Держсекретаріату Його Святості. У 1994 р., у сам розпал Іракської війни, Іван Павло II призначив дипломата Апостольським нунцієм в цій країні. Одночасно він виконував обов'язки дипломатичного представника Святого Престолу в Йорданії. У 2001 р. Архиєпископ Лацаротто був переведений в Ірландію. І нарешті, в 2007 р. Святіший Отець Бенедикт XVI призначив дипломата нунцієм у Австралії. Тут він працював до сьогоднішнього нового призначення.

 

В інтерв'ю для Ватиканського радіо дипломат поділився своїми першими враженнями і планами щодо нової місії. Він розповів, що робота в Ізраїлі йому знайома, оскільки в період між 1982-1984 роками він вже виконував дипломатичну місію в Єрусалимі, хоча і не в якості нунція.

 

"Зараз я повертаюся, щоб з повною відповідальністю представляти Святішого Отця. Я знаю, що це дуже важливий виклик. Однак цей виклик я приймаю з радістю, оскільки думаю, що важливо продовжувати ту велику роботу, яка протягом цих останніх років з щирістю тут проводили мої попередники. Я буду продовжувати їх зусилля і зроблю свій внесок для розвитку діалогу і миру", - сказав Архиєпископ Лацаротто.

 

Новопризначений нунцій наголосив, що хоче посприяти тому, щоб християнська спільнота в Ізраїлі була свідком Христа і сприяла примиренню і братерству між народами, які тут проживають.


За матеріалами radiovaticana.org