//

Папа призначив нового голову Папської Римської археологічної академії

Вчора, 21 вересня Бенедикт XVI призначив доктора Марко Бонкуоре новим головою Папської Римської археологічної академії. До цього часу він був головним архіваріусом Ватиканської Апостольської Бібліотеки.

 

Марко Бонкуоре народився 17 вересня 1954 року. Здобув освіту на факультеті класичної літератури римського університету «La Sapienza». З 1981 р. працює в Ватиканській Апостольській Бібліотеці. Займався викладацькою діяльністю – викладав латинську та грецьку мови в римських ліцеях та університетах.

 

Протягом довгих років співпрацював з Папської Римською археологічною Академією. У 2010 р., до двохсот ювілею цієї установи підготував і видав книгу, присвячену її історії та діяльності.

 

Серед його наукових праць налічується близько 400 статей і монографій, в основному присвячених трьом напрямам: класичній античності з особливим аналізом міської культури середньої Італії, рукописній традиції авторів латинської літератури та його аналізу епохи середньовіччя і Відродження, а також створення архівів та їх роль у вивченні соціальної та економічної історії сучасності.


За матеріалами Ватыканскае радыё